Cui i se adreseaza RCA-ul pe mai putin de 6 luni?

5/5 - (1 vote)

Stiai ca poti incheia o polita RCA si pe o luna? Pana nu demult, acest tip de asigurare se putea incheia pe un an sau pe 6 luni, iar intotdeauna era mai avantajos sa se incheie pe un an. Existau si anumite exceptii cand se putea incheia pe o perioada mai scurta, insa numai in cazurile selectate. Astazi, oricine poate incheia o polita RCA pe orice perioada, iar in continuare iti vom spune in ce conditii poti opta pentru o polita RCA pe mai putin de 6 luni. 

Optiunea de RCA pe mai putin de 6 luni a devenit populara in randul soferilor care calatoresc sau utilizeaza masina sporadic, oferindu-le protectie in cazul unor evenimente neprevazute, fara a fi necesara incheierea unei asigurari pe termen lung.  Iata cand este utila asigurarea RCA pe o luna: 

  • Calatorii: daca planifici o calatorie sau o vacanta si vei conduce o masina in timpul acesteia, asigurarea RCA pe o luna este ideala. Aceasta te protejeaza pe durata calatoriei fara a fi nevoie sa inchei sau sa anulezi o polita pe termen lung. Se potriveste in special daca ai o a doua masina, special pentru vacante, pe care o tii intr-un garaj (masinile fara RCA nu pot fi tinute pe locurile publice) si pe care o folosesti rar. 
  • Studentii care au nevoie de masina doar pe perioada semestrelor scolare pot beneficia de asigurarea RCA pe o luna. Aceasta le ofera acoperire pentru perioada in care au masina si le permite sa evite costurile unei asigurari pe termen lung pe care nu o vor folosi intregul an. 
  • Turistii care vin la noi in tara sau persoanele care vin in interes de serviciu pe o perioada scurta pot alege asigurarea RCA pe o luna pentru a fi acoperite pe durata sederii.
  • Utilizare sporadica: daca utilizezi masina doar ocazional si nu justifici costurile unei asigurari pe termen lung, asigurarea RCA pe o luna iti poate oferi acoperirea necesara atunci cand folosesti masina.

Asigurarea de acest tip are numeroase beneficii, iar in continuare vom enumera doar cateva dintre acestea, astfel incat sa stii daca este potrivita si pentru tine: 

  • Economie: in comparatie cu o asigurare pe termen lung, o asigurare RCA online pe o luna este adesea mai accesibila si elimina necesitatea platii pentru o perioada mai lunga decat este necesar.
  • Flexibilitate: datorita duratei scurte a asigurarii, poti ajusta acoperirea in functie de nevoile tale si sa nu platesti pentru perioadele in care masina nu este folosita.
  • Asigurare temporara: daca esti in trecere sau calatoresti temporar intr-o alta tara, asigurarea RCA pe o luna iti ofera acoperirea necesara pe durata sederii tale.

Acestea fiind spuse, asigurarea RCA pe o luna este o optiune utila si practica pentru cei care au nevoie temporara de asigurare auto. Indiferent daca doar calatoresti, folosesti masina sporadic sau esti in tranzit intr-o alta tara, aceasta solutie iti ofera flexibilitate si siguranta pentru perioada necesara. Inainte de a alege asigurarea pe o luna, asigura-te ca intelegi termenii si conditiile, astfel incat sa te asiguri ca ai acoperirea potrivita pentru nevoile tale.

Asigurare in vederea inmatricularii auto
Pe site-ul nostru gasesti asigurari dedicate pentru marile orase ale Romaniei

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Asigurari RCA

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.