Tot ce trebuie sa stii despre schimbarile din Codul Rutier, inclusiv despre numerele de inmatriculare

Rate this post

Anul acesta, un proiect de hotarate de Guvern propune cateva modificari ale Codului Rutier, iar cele mai improtante fac referire la introducerea numerelor de inmatriculare la primarii (cu un indicativ) si clarificarea interdicitiei de inmatriculare a autoturismelor furate. In continuare, iti vom prezenta pe scurt aceste modificari si nu numai. 

In ceea ce priveste interdictia de inmatriculare trebuie sa mentionam ca se aplica atat autoturismelor, cat si remorcilor si pentru a fi luata in calcul trebuie sa se indeplineasca doua conditii: autoturismul sau remorca sa fie reclamate ca fiind furate in Romania si in strainatate. In prezent, multe masini furate in strainatate nu sunt raportate si in Romania, astfel ca se poate ajunge la concluzia ca interdectia de inmatriculare nu se aplica si vehiculelor date in urmarire la nivel international. 

Modificarea numerelor de inmatriculare 

O alta schimbare propusa de aceasta hotarare de Guvern priveste modificarea normelor in privinta numerelor de inregistrare locala a vehiculelor lente (numere galbene, asa cum sunt cunoscute in prezent). 

Ce schimbari au fost propuse? Culoarea lor va fi pastrata, iar in locul abrevierii localitatii, se va pune un indicativ din cifre. In aceasta categorie de vehicule sunt incluse tramvaie, troleibuze, mopede, masini si alte utilaje folosite in constructii, in agricultura si altele. 

Si placutele de inmatriculare ale MAI, SPP, SRI sau Ministrul Apararii Nationale sunt vizate. Astfel, s-a propus ca noile numere sa contina abrevierea denumirii institutiei (cu majuscule) si un numar de ordine. De precizat ca vechile numere vor fi valabile pana la radierea autovehiculelor.

Alte propuneri 

Mai sunt si alte propuneri in proiectul mentionat si anume modificarea regimului de eliberare a permisului international de conducere. Astfel, dreptul de eliberare va fi acordat si DPCI din cadrul MAI. Momentan, singura autoritate cu acest drept este Automobil Club Roman. Daca propunerea va fi adoptata, permisul va putea fi eliberat atat de ACR, cat si de MAI. Ce este permisul international de conducere? Este documentul care se elibereaza tuturor persoanelor care conduc un autoturism pe teritoriu strain. Este de fapt o traducere legalizata a permisului national romanesc in 7 limbi de circulatie internationala. 

Indiferent de ce propuneri de modificare a Codului Rutier vor aparea, este important sa retii ca intotdeauna ai nevoie de RCA pentru autoturismul tau. Pentru a-ti fi mai usor, este bine de stiut ca poti achizitiona o polita RCA online, direct pe site-ul epolite.ro. Doar introduci informatiile cerute despre tine si despre autoturism, compari ofertele pe care le vei primi conform informatiilor furnizate, o alegi pe cea mai buna, completezi ultimele detalii, platesti si in doar cateva minute vei avea polita RCA dorita pe email. Astfel, scapi de aglomeratie, de stat la cozi, de teama ca ai uitat sa reinnoiesti RCA-ul si asa mai departe. 

Este simplu si rapid sa te bucuri de o polita RCA online!

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online
Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Sfaturi

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.