Tu stii care este diferenta dintre RCA si CASCO?

5/5 - (1 vote)

Asigurarea reprezinta unul dintre cele mai eficiente industrumente prin care iti poti proteja bunurile sau sanatatea. Asigurarile iti dau sansa la despagubire in situatii pe care nu le anticipai. In acest moment, pe piata exista numeroase tipuri de asigurari, pentru orice domeniu de activitate. Cele mai populare sunt insa asigurarile auto. Pentru persoanele fizice, sunt disponibile doua tipuri de asigurari auto: RCA si CASCO. In continuare, iti vom explica diferenta dintre acestea, astfel incat tu sa stii de care ai nevoie. 

Cele doua tipuri de asigurari auto disponibile pentru persoanele fizice, in Romania sunt Asigurarea de Raspundere Civila Auto (RCA), aceasta fiind obligatorie si CASCO, o asigurare facultativa ce iti protejeaza autovehiculul in numeroase situatii limita. 

Incepem prin a-ti prezenta Polita de Asigurare Civila Auto (RCA). Aceasta este obligatorie pentru orice vehicul inmatriculat in Romania. Dupa cum ii spune si numele, fiind o polita de asigurare civila, inseamna ca despagubirile se asigura pagubitului, nu asiguratului. RCA este o polita care se incheie pe masina, de aceea proprietarul nu este obligatoriu sa fie acelasi cu soferul masini. 

RCA iti ofera posibilitatea e a declara mai multi soferi, pentru ca asigurarea sa ofere despagubiri si in cazul in care acestia conduceau. In cazul unui accident cu un sofer nedeclarat, pretul politei de asigurare RCA online va fi recalculata si va creste semnificativ. Optunea de a adauga soferi suplimentari pe polita nu este atat de scumpa, astfel incat merita sa o iei in calcul, chiar si dupa ce asigurarea a fost emisa. 

Daca iti doresti ca si masina ta sa fie asigurata in cazul unui accident din vina ta, atunci alege cu incredere o polita CASCO. Acesta poate fi personalizata dupa bunul plac, existand doua tipuri de polite: de baza si extinsa, la care poti adauga mai multe optiuni. CASCO se incheie pentru masinile cu o vechime de maximum 5 ani, insa in anumite conditii se poate extinde perioada la 10 ani. 

Asigurarea de baza CASCO iti ofera despagubiri in cazul unui accident produs din vina ta si in cazul unor pagube cauzat de: furt, incendiu, explozie, calamitati naturale si altele. Daca vrei protectie suplimentara, poti alege o polita CASCO extinsa, care iti ofera despagubiri in cazul unor accidente si incidente suplimentare. Chiar daca pretul pentru aceste optiuni va creste costul final al politei CASCO, mai bine platesti o anumita suma de bani anual si iti stii masina in siguranta. 

Acestea sunt cele doua tipuri de polite auto care pot fi incheiate pentru masinile persoanelor fizice din tara noastra. RCA este o asigurare obligatorie, fara de care nu poti circula pe drumurile publice, iar CASCO este o modalitate prin care iti poti proteja masina de numeroase riscuri, nu doar de accidente produse din vina ta. 

Daca iti doresti o asigurare pentru masina ta, contacteaza-ne cat mai curand si iti vom oferi solutii personalizate! 

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Asigurari RCA

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.