Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Rate this post

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, designul rafinat si tehnologia avansata. Un nume care apare intotdeauna in aceasta categorie este BMW, un producator german cunoscut pentru vehiculele sale premium si experienta de conducere inconfundabila. Cu toate acestea, pe masura ce pasionatii de masini isi indreapta privirile catre masini, se confrunta si cu taxe mai mari, inclusiv cele pentru asigurarile auto. În continuare, iti vom spune motivele din spatele acestor costuri sporite si de ce masinile de lux, precum cele produse de BMW, atrag astfel de impozite si tarife mai ridicate.

In primul rand, este bine de stiut ca masinile de lux, inclusiv BMW, au o valoare initiala semnificativ mai mare decat majoritatea vehiculelor de pe piata. Aceasta valoare crescuta conduce la impozite mai mari, deoarece multe guverne si autoritati locale calculeaza taxele in functie de pretul de achizitie al masinii. În plus, o masina cu o valoare ridicata este adesea asociata cu un grad mai mare de risc in cazul furtului sau a altor daune, ceea ce poate contribui la cresterea primelor de asigurare rca pentru BMW sau marca respectiva.

Asa cum probabil stii, masinile de lux sunt echipate cu tehnologie avansata si componente de inalta calitate, iar costurile de inlocuire sau reparare a acestora sunt adesea mai mari decat in cazul masinilor obisnuite. Acest fapt se reflecta in tarifele de asigurare, deoarece companiile de asigurari trebuie sa-si acopere riscul de a plati sume semnificative in cazul unor reparatii costisitoare (daca ne referim la asigurare CASCO). 

De asemenea, aceste masini sunt adesea considerate tinte atractive pentru hoti sau vandali. Estetica deosebita si tehnologia avansata fac aceste vehicule mai vulnerabile la infractiuni. Prin urmare, companiile de asigurari aplica tarife mai ridicate pentru a compensa riscul crescut de furt sau vandalizare.

Masinile de lux sunt cunoscute pentru performanta lor exceptionala si sistemele avansate de siguranta. Cu toate acestea, aceste caracteristici aduc cu sine costuri mai mari de reparatie in cazul unui accident.  De asemenea, sunt adesea dotate cu tehnologii avansate, precum sistemele de asistenta la sofer, infotainment de ultima generatie si functii de conectivitate. 

Trebuie sa stii si faptul ca multi conducatorii de masini de lux sunt adesea perceputi ca fiind mai putin conservatori in comportamentul lor la volan. Acest lucru poate contribui la un risc mai mare de accidente si, in consecinta, la tarife de asigurare mai mari. Istoricul reclamatiilor pentru masinile de lux poate influenta semnificativ modul in care sunt calculate primele de asigurare.

Asadar, tarifele mai mari pentru masinile de lux, inclusiv cele produse de BMW, se datoreaza unei combinatii de factori, printre care valoarea ridicata a vehiculelor, costurile de reparare si intretinere, risc crescut de furt sau vandalism, caracteristici tehnice avansate si comportamentul soferilor din aceasta categorie. În ciuda acestor costuri sporite, entuziastii de masini de lux continua sa aprecieze eleganta si performanta acestor vehicule, acceptand oportunitatea de a experimenta luxul pe patru roti, chiar cu pretul unor taxe si asigurari mai ridicate.

3 dintre cele mai populare modele de Audi in Romania si cum sa afli cat costa asigurarea RCA pentru acestea
Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Sfaturi

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.