Documente auto pe care trebuie sa le prezinti la control si cum poti incheia o asigurare RCA online

5/5 - (1 vote)

Stiai ca unii soferi nu au fost opriti niciodata in trafic pentru controale de rutina? Sunt persoane care au permis de conducere de mai bine de 10 ani si pana acum nu au fost ,,trasi pe dreapta”. Daca si tu te numeri printre acestia, probabil te intrebi ce trebuie sa faci in momentul in care se intampla. Controalele de rutina se efectueaza de obicei de sarbatori, cand exista suspiciuni ca unii soferi ar putea bea si conduce, in timpul noptii (din acelasi motiv prezentat anterior) si din alte motive. Este foarte bine ca se intampla asa, intrucat de cele mai multe ori, au fost depistati soferi in stare de ebrietate sau care au consumat substante interzise. 

In cazul in care vei fi oprit la un control de rutina, in primul rand nu trebuie sa te panichezi. Este o simpla formalitate, in care se vor verifica actele si eventual vei sufla in etilotest. Ce acte trebuie sa prezinti? Iata lista cu documentele necesare: 

  • actul de identitate in original
  • permis de conducere in original
  • certificatul de inmatriculare in original 
  • daca ai permisul retinut, fara ridicarea dreptului de a conduce, prezinta dovada inlocuitoare a actului
  • de asemenea, in situatia in care masina este detinuta de o societate de leasing, prezinta politistului si certificatul de inmatriculare cu datele de identificare ale detintorului mandatat 
  • bineinteles, nu uita de RCA, care poate fi prezentata si in alte moduri decat in original (pe telefon daca este varianta electronica, ca fotografie sau copie xerox clara). 

Toate documentele sunt importante si pentru lipsa oricaruia poti primi amenda. Insa, dintre toate, lipsa RCA-ului, in cazul in care a expirat, iti poate crea cele mai multe neplaceri si chiar se poate ajunge la retinerea placutelor de inmatriculare. 

Poate te intrebi de ce este atat de importanta asigurarea RCA. Aceasta polita protejeaza ceilalti participanti la trafic, in cazul unui accident provocat de tine. Le ofera despagubiri si in acelasi timp, te protejeaza si pe tine, intrucat nu va fi nevoie sa platesti sume foarte mari, ci se va ocupa asigurarea de acest lucru. 

De aceea, este important sa te asiguri ca ai tot timpul RCA-ul valabil. Noteaza-ti cand expira si beneficieaza de faptul ca acum, in epoca internetului, poti incheia o asigurare RCA online, din confortul casei sau de oriunde, chiar si pe telefonul mobil. Doar intri pe site-ul epolite.ro si completezi detaliile referitoare la tine, ca sofer si la autoturism. Apoi, vei primi cateva oferte si o vei alege pe cea mai buna pentru tine. Spre exemplu, poti opta pentru o asigurare RCA online Grawe

Asadar, tine minte ce documente trebuie prezentate in cazul unui control de rutina si nu uita sa ai tot timpul asigurarea RCA valabila.

Evolutia politei RCA de-a lungul timpului
Diferenta dintre RCA si CASCO

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Asigurari RCA

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.