Masina hibrid

5/5 - (1 vote)

Masina hibrid, este o alternativa foarte buna pentru cei care nu prefera sau nu ii avantajeaza inca una full electrica.

Mașinile hibrid au acaparat piața auto, majoritatea producătorilor oferind diverse modele echipate cu această tehnologie.

Există o cerere mare pentru astfel de autoturisme datorită prețului ridicat la combustibil, grijii față de mediu și a stimulentelor fiscale acordate șoferilor – parcarea gratuită, scutirea de la taxa de drum, impozit mic.

Dar ce înseamnă mașină hibrid si cum funcționează, in acest articol vei afla toate informațiile de care ai nevoie înainte să achiziționezi acest tip de vehicul.

masina hibrid

Ce avantaje și dezavantaje are mașina hibridă:

Toyota a inaugurat acest segment de piață, al mașinilor care au motor termic, dar folosesc și resursele unuia electric, odată cu lansarea modelului Prius pe piața din America de Nord.

După japonezi, au urmat toți producătorii serioși, iar piețele de pe întregul glob s-au arătat deschise în fața unei idei ce nu semăna cu vreun alt concept de transport ecologic prezentat anterior.

Chiar dacă, mai nou, există și hibrizi care pot fi încărcați la priză, cel mai popular model de acest fel este cel clasic, a cărui baterie se încarcă în timpul frânărilor. 

Masina hibrid cu ce avantaje vine:

Reducerea consumului mediu de carburant: 

Deși depinde foarte mult de stilul de condus, de tipul drumului abordat și de rezervele deja existente în acumulatorul mașinii, impactul unui motor electric adăugat la cel termic se traduce printr-un consum mai mic cu până la 30%. În afara orașului, însă, unde frânările sunt mai rare, bateria nu se va reîncărca atât de rapid. 

Impactul redus asupra mediului: 

Departe de idealul pe care îl reprezintă nivelul zero al emisiilor poluante, un vehicul hibrid este, totuși, un pas important către ecologie.

Motorul electric intervine mai ales la plecarea de pe loc sau la accelerările bruște, când un motor termic obișnuit emană o cantitate considerabilă de CO2 sau NOx. 

Facilitățile fiscale dedicate mașinilor hibride: 

Un argument ceva mai pragmatic, în favoarea deciziei de a-ți cumpăra o mașină hibridă, este reprezentat de facilitățile acordate de autorități.

Alături de impozitul anual mai mic cu 50% față de cel perceput pentru o mașină obișnuită, te vei bucura și de dreptul de a parca gratuit în centrul Capitalei și al unora dintre marile orașe. 

Le vedem tot mai des în trafic, iar în ultimul timp au devenit ceva mai accesibile. Mașinile hibride câștigă tot mai mult teren, în ciuda infrastructurii care nu este pregătită pe deplin pentru ele.

Sunt automobilele electrice o alternativă viabilă pentru mobilitate urbană, adaptată condițiilor din viața reală? Oferă automobilele hibride mixul ideal dintre impactul minim asupra mediului și autonomie?

Dacă pasiunea ta pentru condus se îmbină cu tendințele ecologiste, dar ții cont și de aspectele practice, trebuie să ai în vedere și nevoile, nu doar trendurile.

Masina hibrid cu ce dezavantaje vine:

Masa mai mare față de un vehicul convențional: 

Pentru că nu folosește doar un motor electric, ci îl adaugă, alături de pachetul de baterii al unui sistem complet de propulsie pe bază de motor termic, o mașină hibridă va avea o masă mai mare decât una obișnuită.

Din anumite puncte de vedere, acest aspect contrazice însuși scopul unui vehicul gândit să fie mai economic, iar la asta se adaugă și uzura suplimentară a frânelor. 

Complexitatea ansamblului: 

Dacă mașina electrică este apreciată tocmai pentru simplitatea ansamblului ei tehnic, nu același lucru se poate spune despre o hibridă cu două motoare, sistem start-stop și acumulatori.

Fără respectarea operațiunilor de service obligatorii și fără schimbarea pieselor în acord cu normele din cartea tehnică, proprietarul unei mașini de acest tip ar putea avea probleme serioase de-a lungul timpului. 

V-am spus ca noi cei de la Epolite.ro, venim incurand si cu aplicatia mobila ?!

Schimbarea vine de la noi!

Hai sa avem grija de natura si natura va avea grija de noi 🙂

masina electrica
rca in rate

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Uncategorized

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.