Sfaturi pentru alegerea celei mai bune polite RCA 

5/5 - (1 vote)

RCA (polita de Raspundere Civila Auto) este obligatorie pentru toate vehiculele care circula pe drumurile publice din tara noastra. Asemenea altor asigurari de raspundere civila, aceasta acopera doar pagubele cauzate tertilor, daca tu esti cel vinovat de producerea accidentului. Pretul unei polite RCA difera in functie de mai multe aspecte, iar alegerea celei mai ieftine variante nu este intotdeauna solutia castigatoare. Astfel, in cele ce urmeaza, iti vom oferi cateva sfaturi care sa te ajute sa alegi cea mai buna asigurare pentru autoturismul sau autovehiculul tau. 

Verifica toate ofertele disponibile 

In momentul in care te hotarasti sa iti faci o polita RCA este important sa verifici toate ofertele disponibile, pentru a vedea ce variante ai la dispozitie. Desi pentru incheierea unei polite se cer aceleasi date, indiferent de firmele de asigurare, vei observa ca pretul poate diferi un pic. Daca te intrebi de ce polita RCA nu are un tarif unic, este bine sa stii ca acesta difera in functie de mai multi factori, care tin atat de masina, cat si de proprietar si de ceilalti soferi care ar pute conduce masina. 

Opteaza pentru o asigurare cu acoperire adecvata 

Chiar si cand vine vorba despre asigurari RCA, poti alege diverse optiuni, cum ar fi soferi suplimentari. O astfel de optiune te va proteja in situatia in care este nevoie ca masina ta sa fie condusa de un alt sofer sau daca masina este folosita in mod curent de mai multi soferi. 

Istoricul soferului si al masinii influenteaza pretul 

Trebuie sa discutam si despre factorii care influenteaza pretul unei polite RCA. In primul rand, este vorba despre informatii despre proprietarul masinii si de eventualii soferi aditionali. Spre exemplu, soferii care au permis de mai putin de 10 ani sau cei sub 30 de ani sunt considerati soferi cu risc, iar pretul RCA-ului va fi mai mare pentru ei. 

Locul de inmatriculare al masinii conteaza foarte mult: un oras aglomerat, in care se petrec frecvent accidente va creste pretul politei RCA. Detaliile despre masina, cum ar fi tipul acesteia, marca, modelul, motorizarea si nivelul de securitate cresc pretul unei polite RCA. 

Sa nu uitam si de sistemul BONUS-MALUS care poate creste sau scadea pretul unei polite RCA. Ce este acesta? Un sistem de recompense si de penalizari prin care este evaluata conduita soferului pe parcursul unui an. Astfel, daca nu ai provocat niciun accident, vei evolua pe scara Bonus si vei primi reducere la polita de asigurare RCA online. In schimb, daca vei provoca accidente, vei fi penalizat, iar pretul politei va creste, ajungand chiar sa fie dubla.  Astfel, responsabilitatea este si mai mare pentru a conduce prudent si a nu provoca accidente. 

Acestea au fost doar cateva sfaturi pentru alegerea celei mai bune polite RCA pentru masina ta. Nu uita ca poti sa alegi asigurarea adecvata, in functie de mai multi factori. Daca ai nevoie de informatii suplimentare, nu ezita sa ne contactezi! 

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Asigurari RCA

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.