De ce sa optezi pentru o asigurare RCA cu decontare directa?

4.5/5 - (12 votes)

Asigurarea RCA este obligatorie pentru toate autovehiculele care circula pe soselele din Romania. Fiind o asigurare de raspundere civila, aceasta despagubeste pagubitul, nu asiguratul. Mai exact, RCA despagubeste soferul din masina pe care o vei lovi, daca va fi vina ta. Astfel, avand o asigurare RCA valabila, in caz de accident, pagubele vor fi suportate de aceasta polita. In caz contrar, ar trebui sa achiti totul din buzunar si sumele pot fi extrem de mari. 

Asigurarea RCA poate fi incheiata oriunde si oricand. Datorita tehnologiei, astazi ne putem bucura de asigurari online pentru care nu este nevoie decat de un dispozitiv conectat la internet. Este bine de stiut ca poti prezenta asigurarea si in format electronic. 

Nu vrem sa vorbim despre polita RCA în general, ci despre o clauza foarte utila pe care multi soferi nu o cunosc. Aceasta este o clauza de decontare directa care te poate ajuta în caz de urgenta. Citeste mai departe si afla mai multe.

Clauza de decontare directa este o clauza facultativa si este in vigoare conform Legii 132/2017. Care este scopul ei? Reparara masinii in cel mai scurt timp. Deci se adauga asigurarii RCA, iar daca nu esti vinovat pentru accident, compania ta de asigurari te plateste mai repede, apoi recupereaza suma de la soferul vinovat, prin intermediul asigurarii lui. 

Cu toate acestea, exista cateva criterii de eligibilitate care trebuie indeplinite pentru a beneficia de conditiile de decontare directa:

  1. ambele vehicule implicate in accident sa aiba polite RCA in vigoare la momentul accidentului
  2. daunele se acorda numai pentru pierderi materiale (fara vatamari corporale)
  3. ambele vehicule implicate sunt inmatriculate în Romania
  4. accidentul trebuie sa fi avut loc în Romania.

Cat despre costul clauzei de decontare directa, este bine de stiut ca nu este fix, intrucat si pretul asigurarii RCA fluctueaza in functie de schimbarile pietei si de istoricul fiecarui sofer. Când achizitionezi asigurare RCA cu decontare directa, ti se va spune si suma maxima de care vei beneficia.

Asadar, cel mai bine este să completezi toate detaliile solicitate și să afli cat va trebui sa platesti suplimentar pentru decontare directa, precum si valoarea compensatiei maxime, in cazul in care va fi nevoie. 

Dupa cum poti observa, clauza de decontare directa te scuteste de numeroase neplaceri, mai ales daca depinzi de masina si vrei sa grabesti procesul de reparatie, in cazul unui accident pe care nu l-ai provocat tu. Multi soferi sustin ca a fost cea mai buna decizie alegerea acestei clauze, mai ales ca accidentele, chiar si cele minore din punct de vedere al pagubelor, te pot lasa fara masina o buna perioda. 

Acestea fiind spuse, daca ai nevoie de o asigurare RCA cu decontare directa, nu ezita sa contactezi. Iti vom pune la dispozitie oferte personalizate, astfel incat sa o poti alege pe cea potrivita tie.

Cum se procedeaza pentru a incheia o constatare amiabila

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Asigurari RCA

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.