Predarea leasingului auto: in ce conditii se poate realiza

5/5 - (1 vote)

Te gandesti de ceva timp la o masina, insa nu ai bugetul necesar sa o cumperi? Ai vrea sa conduci o masina noua la fiecare cativa ani? Daca te regasesti in exemplele acestea, atunci cel mai bine este sa alegi leasingul auto. La finalul contractului, ai posibilitatea de a pastra masina, achitand diferenta sau de a o returna si de a lua alta. In plus, daca din anumite motive nu mai doresti acel leasing, poti sa il predai si astfel nu va trebui sa achiti taxe de reziliere. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta ce inseamna mai exact predarea leasing-ului auto. 

Ce trebuie sa stii despre leasingul auto? 

Leasingul auto este o idee foarte buna daca iti doresti o masina noua la cativa ani, insa trebuie sa tii cont de anumite aspecte. In primul rand, leasingul nu iti ofera aceeasi libertate ca o masina personala. Va trebuie sa pastrezi masina in stare cat mai buna, ceea ce nu este neaparat un dezavantaj, deoarece asa ar trebui sa te comporti si cu masina personala, insa poate fi stresant sa te gandesti la fiecare zgarietura spre exemplu. Si de asemenea, va trebui sa tii cont de numarul de kilometri parcursi. 

Un contract de leasing se stabileste pe o anumita perioada de inchiriere si pe un anumit numar de kilometri. Astfel, daca la finalul contractului acea limita de kilometri este depasita, vei plati o taxa in plus. De retinut si faptul ca in contract, in mod obisnuit nu este inclusa si intretinerea masinii, insa poti opta pentru acest serviciu, platind o taxa lunara. Partea buna este ca nu iti vei mai face griji in privinta asigurarilor, deoarece firma de leasing se va ocupa de acest aspect si tu doar vei plati. In cazul unei masini proprii, este bine sa stii ca poti incheia chiar si online asigurari RCA si alte tipuri de asigurari auto. 

In cazul in care nu stii ce sa alegi intre leasing auto si credit auto, este bine sa stii ca acestea doua se aseamana destul de mult. Spre exemplu, atat pentru leasing, cat si pentru credit vei plati un avans, iar apoi lunar vei plati o rata. Avantajul leasingului este faptul ca rata este mai mica.  

Ce inseamna predare leasing auto? 

Predarea leasingului auto inseamna transferarea contractului de leasing catre alta persoana. Acea persoana va continua sa plateasca ratele pana la finalizarea contractului. Cum si de ce poti renunta la leasing inainte de expirarea contractului? Unii oameni decid sa predea leasingul din motive financiare, deoarece nu isi mai pot permite achitarea ratelor sau daca isi doresc sa schimbe masina. Este avantajos si pentru persoana care va prelua leasingul, intrucat se va bucura de o masina foarte bine intretinuta pentru o rata mica. 

Predarea leasingului se face pe baza unui contract de novatie, incheiat intre societatea de leasing, cedent si cesionar. Cedentul nu va plati taxe atat de mari ca in cazul rezilierii anticipate. 

Asadar, daca ai un contract de leasing si vrei sa renunti la el, poti sa il predai!

Respecta aceste reguli de condus preventiv si nu va fi nevoie sa folosesti o asigurare RCA
Stiai ca sunt si masini care se pot conduce fara permis de categoria B?

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Sfaturi

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.