Stiai ca sunt si masini care se pot conduce fara permis de categoria B?

5/5 - (1 vote)

Stiai ca exista unele masini care se pot conduce fara permis de categoria B? Pentru acestea, exista un permis special si de asemenea, doar unele persoane le pot conduce. Iti vom prezenta in continuare despre ce este vorba. 

TInerii care nu mai au rabdare pentru a obtine un permis de conducere, pot alege o masina fara permis, insa in anumite conditii. Astfel, doar adolescentii cu varsta peste 16 ani pot conduce si numai daca obtin un permis special.

Ce este o masina fara permis? 

O masina care se conduce fara permis de categoria B este intr-o masura asemanatoare masinilor obisnuite, insa este bine de stiut ca pretul acestora este foarte mare, iar in unele cazuri sunt bune pentru a fi folosite doar in oras. Astfel, reprezinta o solutie intermediara pentru tinerii cu varsta de sub 18 ani, care din anumite motive au nevoie de o masina sau care pur si simplu isi doresc foarte mult sa conduca. 

Denumirea de masini fara permis se refera la faptul ca aceste masini nu au nevoie de clasicul permis categoria B. Totusi, avand in vedere ca in tara noastra, orice autovehicul se conduce numai de catre detinatori de permis, este bine sa stii ca pentru o astfel de masina vei avea nevoie de o categoria speciala: B1.  

Ce masini pot fi condus cu un permis din categoria B1? Iata ce criterii trebuie sa indeplineasca: 

  • viteza maxima de 50 km/h 
  • capacitate cilindrica de maximum 45 cmc
  • puterea nominala maxima de 4kW 
  • masa proprie maxima de 400 kg. 

Cine poate conduce o masina cu permis B1? 

Aceste masini sunt pentru adolescentii care au implinit 16 ani la data la care vor sustine examenul pentru permisul de categoria B1 si se pot conduce pana la 18 ani. Pentru a putea obtine un permis B1, exista scoala de soferi cu ore de teorie si de practica, iar apoi se va sustine un examen cu proba teoretica si practica, la fel ca si in cazul celorlalte categorii de permis. De asemenea, viitorul sofer trebuie sa fie apt medical si psihologic si sa nu aiba antecedente penale. 

Detinerea unei masini care se conduce fara permis implica si obligatia de a avea asigurare auto obligatorie. De ce este obligatorie? Pentru ca este menita sa despagubeasca persoanele pe care asiguratul le-ar putea accidenta. Daca ai nevoie de asigurare auto obligatorie, este bine sa stii ca la ePolite.ro, vei gasi asigurare RCA online simplu si rapid. Nu va mai trebui sa pleci de acasa pentru a incheia o polita de asigurari. In doar cateva minute primesti asigurarea dorita pe email.

Asadar, acum stii exact ce este o masina care se conduce fara permis de categoria B si care sunt conditiile in care aceasta poate fi condusa. Nu uita ca daca ai nevoie de o asigurare RCA, o poti incheia online.

Predarea leasingului auto
Ce este si ce trebuie sa stii despre cartea masinii

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Sfaturi

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.