Respecta aceste reguli de condus preventiv si nu va fi nevoie sa folosesti asigurarea RCA

5/5 - (1 vote)

Accidentele auto sunt situatii care in multe dintre cazuri pot fi evitate. Bineinteles, nu discutam despre accidente in adevaratul sens al cuvantului, de tip explozie de roata, ci despre situatiile in care conduita preventiva poate face diferenta. Probabil ai observat si tu ca de multe ori, accidentele se intampla din cauza neadaptarii stilului de condus si vitezei la conditiile meteo si conditiile de trafic. In continuare, iti vom explica doar cateva reguli care te vor ajuta sa conduci mai bine si sa eviti accidentele provocate din cauza ta. Multe dintre aceste reguli sunt cunoscute de toata lumea, mai mult ca sigur si tu le stii, insa intotdeauna este bine sa ti le reamintesti. 

Respecta indicatoarele rutiere 

De cate ori nu ti s-a intamplat sa vezi un indicator rutier si sa decizi sa nu il respect fie pentru ca traficul era mult prea liber sau pentru ca si alti soferi au incalcat acea regula de circulatie. Acesta este un obicei pe care trebuie sa il uiti si sa iti amintesti intotdeauna sa respecti indicatoarele rutiere, pentru a te proteja atat pe tine, cat si pe ceilalti participanti la trafic. 

Pastreaza distanta fata de masina din fata 

Din pacate, aceasta este una dintre regulile pe care cei mai multi soferi o invata din proprie experienta, in urma unui accident. Este o regula simpla si indiferent daca ceilalti participanti la trafic pastreaza sau nu distanta, tu ar trebui sa iti setezi o distanta la care stii ca poti frana in siguranta. Daca nu pastrezi suficienta distanta, indiferent cat de buna ar fi masina ta, nu veti avea suficient timp sa franezi pentru a evita un accident. Si din pacate, intotdeauna soferul care loveste din spate este vinovat, indiferent de motivul impactului. 

Verfica unghiul mort 

Unghiul mort este o situatie de nedorit si li se poate intampla chiar si celor mai experimentati soferi. De aceea, in situatiile in care ti se pare ca nu poti vedea traficul din spate si din lateral foarte bine, inainte de a depasi sau a schimba banda, incearca sa iti ajustezi pozitia in scaun pentru a avea o imagine mai clara. 

Priveste in departare 

Una dintre greselile pe care o fac mai ales soferii incepatori este sa priveasca doar in fata masinii, nu si in departare. Astfel, vor sti doar ce face masina din fata lor, nu si ceea ce se intampla dincolo de acest perimetru. Privind in departare, vei putea observa traficul in detaliu: pietoni care ar putea traversa prin locuri nepermise, soferi care ar putea face manevre nepermise (spre exemplu intors pe linie continua) si multe alte situatii care ar putea sa provoace un accident. 

Anticipeaza miscarile celorlalti participanti la trafic 

Daca esti sofer incepator, probabil vei spune ca este imposibil, insa este mai simplu decat crezi. Sunt anumite gesturi ale soferilor care le poate anunta intentia (spre exemplu cand schimba brusc directia de mers) si este bine sa le inveti pentru a nu te lua prin surprindere. 
Acestea fiind spuse, daca vei respecta aceste reguli de condus, cu siguranta nu va fi nevoie sa iti folosesti o asigurare RCA online.

Cum se procedeaza pentru a incheia o constatare amiabila
Predarea leasingului auto

Articole recente

Cum te ajuta un calculator pentru RCA sa achizitionezi cea mai buna polita pentru masina ta

Esti in cautarea unei cotatii excelente pentru asigurarea RCA online? […]

Incheie o polita RCA oriunde te-ai afla, chiar si in vacanta

Sa luam urmatoarea situatie: ai plecat in vacanta sau a […]

Asigurările online sunt viitorul în domeniul asigurărilor auto

Serviciile online pentru autovehicule, în special asigurarea RCA online, reprezintă […]

Cat de scumpa este asigurarea RCA pentru un BMW Seria 5?

Vrei sa iti cumperi un BMW Seria 5 si vrei […]

Mituri despre asigurările auto online: de ce se tem oamenii să încheie polițe online

Având în vedere că trăim în epoca internetului, nu este […]

Vrei sa achizitionezi un BMW? Pregateste-te de taxe si asigurari mai scumpe

Masinile de lux au fost intotdeauna sinonime cu performanta exceptionala, […]

Vrei o masina care are costuri de intretinere si taxe mici? Atunci alege Dacia

Masinile Dacia sunt parte integranta a peisajului auto romanesc, captivand […]

Asigurarea RCA online iti aduce numai beneficii

Deoarece traim intr-o epoca digitala, toate procesele s-au simplificat si […]

Asigurari RCA

Dacă apăsați butonul "Accept", sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dvs. pentru a îmbunătăți navigarea pe site, pentru a analiza utilizarea site-ului și pentru a ajuta eforturile noastre de marketing.